Dortmund – Leipzig ponturi, pronosticuri și cote – 09.12.2023 Bundesliga

Home » Dortmund – Leipzig ponturi, pronosticuri și cote – 09.12.2023 Bundesliga

Borussia Dortmund – RB Leipzig

Meciurile din 16-imile de finală ale Cupei DFB sunt istorie și ne-au rezervat una sau două surprize. Sâmbătă, însă, Bundesliga continuă cu meciul din etapa a 14-a. Cel mai important meci al acestei săptămâni, de la ora 18.30, va avea loc în Ruhrpott, între BVB și RB Leipzig. Aflați cine va obține trei puncte cruciale în această confruntare în pontul nostru de pariuri Dortmund – Leipzig.

Meciul de cupă de la Stuttgart nu putea merge mai rău pentru BVB miercuri. Pe de o parte, Borussia a avut o prestație subterană și a pierdut meritat cu 2-0, iar pe de altă parte, mai mulți jucători din Dortmund au suferit accidentări. Galben-negrii se află în prezent doar pe locul 5 în campionat și sunt în pericol de a rata calificarea în Liga Campionilor.

Între timp, vizitatorii din Saxonia se află cu un loc peste Borussia. La sfârșitul săptămânii trecute, RB a înregistrat și ea o victorie convingătoare cu 2:1 împotriva lui Heidenheim, un rezultat care ar fi putut fi semnificativ mai mare. Echipa lui Marco Rose va încerca acum să țină BVB la distanță la Dortmund

Dortmund – Leipzig Info:

  • Data & Ora: 09.12.2023, ora 18:30
  • Locul de desfășurare: Signal Iduna Park, Dortmund
  • Competiția: Bundesliga, etapa a 14-a.
  • Transmisie TV: Sky

Dortmund Formă &; Verificare bilanț
Borussia Dortmund aproape a câștigat campionatul în sezonul trecut sub conducerea antrenorului Edin Terzic, în ciuda slăbiciunilor sale. Și în acest sezon, BVB a fost lipsită de clasa obișnuită în jocul său. Cu toate acestea, rezultatele se întorc încet-încet împotriva Borussiei.

În cursul săptămânii, BVB a fost eliminată din Cupa DFB de către VfB Stuttgart. Iar lucrurile nu merg bine pentru galben-negri nici în campionat. Borussia a câștigat doar unul din ultimele cinci meciuri, coborând pe locul 5 în clasament. În săptămâna precedentă, însă, au reușit o remiză măgulitoare, 1:1, pe terenul liderului Leverkusen

Puțin avânt ofensiv

Cu Jürgen Klopp, BVB s-a transformat într-una dintre cele mai interesante echipe din Europa și un foc de artificii ofensiv absolut. Chiar dacă niciun succesor nu a reușit să repete succesele lui Klopp, un atac furibund a rămas mult timp în ADN-ul BVB. În cele cinci sezoane complete sub conducerea antrenorilor Tuchel, Favre și Rose, galben-negrii au marcat o medie de 80,8 goluri.

Și sub conducerea lui Edin Terzic, Borussia a marcat 83 de goluri în sezonul precedent, deși multe dintre ele au fost marcate doar în a doua parte furibundă a sezonului. Cu toate acestea, BVB are în prezent doar 26 de goluri în campionat în acest sezon. Extrapolat la meciurile care mai sunt de jucat, Dortmund ar ajunge la doar 68 de goluri în acest sezon la finalul sezonului. Ultima dată când Borussia a marcat atât de puține goluri a fost în sezonul 2017/18

Dortmund fapte &; analiză
  • Pe locul 5 în Bundesliga
  • Doar al șaselea cel mai bun atac din campionat

    R

  • Au jucat 1:1 cu Leverkusen în săptămâna precedentă

Leipzig Form &; Balance Check

După victoria convingătoare cu 3-0 a lui RB Leipzig în fața lui Bayern în Supercupă, mulți experți se așteptau ca sașii să ducă o luptă intensă pentru campionat. Cu toate acestea, după acest început de sezon, Bayer Leverkusen pare să se afle în această poziție în clasament. Leipzig, în schimb, se află doar pe locul 4 în clasament.

În trecutul recent, echipa antrenorului Marco Rose a suferit în mod repetat eșecuri neașteptate. De exemplu, RasenBallsport a pierdut inutil ultimele două meciuri în deplasare cu Mainz și Wolfsburg. Cu toate acestea, în săptămâna precedentă, sașii au oferit o prestație convingătoare și au câștigat cu 2:1 împotriva lui Heidenheim.

Războiul împotriva trecutului

Marco Rose a fost antrenor la BVB în sezonul 2021/22 și a condus-o pe Borussia pe un solid loc 2 în clasament, cu o diferență de goluri de 85:52. Cu doar două puncte în plus, Edin Terzic era cât pe ce să câștige campionatul cu Dortmund un an mai târziu. În ciuda sezonului bun de debut, Rose și BVB s-au despărțit în vara anului 2022.

Cu RB Leipzig, jucătorul în vârstă de 47 de ani arată acum în mod regulat fostului său club ce ar fi putut avea Borussia cu el. În sezonul precedent, Rose a câștigat două din cele trei meciuri competitive împotriva lui Dortmund, iar în acest sezon este, de asemenea, deasupra galben-negrilor cu RB.

Leipzig fapte &; analiză
  • A câștigat cu 2:1 împotriva lui Heidenheim în săptămâna precedentă.
  • A treia cea mai bună apărare din campionat
  • Pe locul 4 în Bundesliga

Alinierea preconizată – ultima actualizare la 8 decembrie 2023


Ne așteptăm ca Borussia să joace din nou cu o formație 4-2-3-1. Moukoko, Sabitzer, Wolf și Ryerson au fost nevoiți să iasă miercuri împotriva lui Stuttgart și probabil vor lipsi și sâmbătă. Nmecha și Duranville vor fi și ei accidentați pentru BVB.

Pentru Leipzig, între timp, presupunem din nou un 4-2-2-2-2. Olmo, Werner și Orbán vor lipsi în continuare din cauza accidentărilor pentru sași. Ne așteptăm ca Openda și Poulsen să joace din nou în linia dublă de atac. De asemenea, ne așteptăm ca experimentatul Forsberg să fie titular

Dortmund – Leipzig cap-coadă &; statistici

Cele două echipe s-au întâlnit de 16 ori până acum. BVB a câștigat opt dintre ele, în timp ce sașii s-au impus doar de șase ori. Cu toate acestea, Borussia a pierdut patru din ultimele cinci întâlniri cu RasenBallsport.

  • Dortmund câștigă 47% din reprize, RB Leipzig câștigă și ea 47% din meciuri
  • Un punct desparte cele două echipe în campionat
  • Leipzig a câștigat doar de două ori la Dortmund
Comentarii recente
    New Bookmakers
    eFortuna
    eFortuna

    Site-ul Fortuna Casino România are o selecție de jocuri în lobby-ul său care provin de la unii dintre cei mai buni dezvoltatori din lume.

    Superbet
    Superbet

    SuperBet Interactive Limited este numele companiei care operează site-ul SuperBet. Aceasta are sediul în Malta, alături de multe alte companii malteze de jocuri de noroc.

    William Hill
    William Hill

    William Hill este unul dintre cei mai experimentați și mai vechi furnizori de pariuri online, cu o tradiție bogată.

    Unibet
    Unibet

    Get your Bonus now !

    Betano
    Betano

    Betano este una dintre casele de pariuri cu cel mai bun pachet complet. Furnizorul de pariuri sportive este online doar din 2018, dar a scos armele mari pentru clienții săi. O selecție uriașă de sporturi oferă o mare varietate pentru jucători. De asemenea, datorită numeroaselor cote care sunt disponibile pentru aproape toate jocurile.