Leverkusen – Leipzig ponturi, pronosticuri și cote – 19/08/2023 Bundesliga

Home » Leverkusen – Leipzig ponturi, pronosticuri și cote – 19/08/2023 Bundesliga

Bayer Leverkusen – RB Leipzig

Vineri, Bundesliga a dat startul sezonului 2023/24, campionii Germaniei de la Munchen vizitând Weser (pontul Bremen – Bayern). Meciul de top al primei zile de campionat va avea loc, însă, o zi mai târziu. Pe BayArena, de la ora 15:30, se vor confrunta două echipe considerate favorite secrete la titlul de campioană în sezonul următor. Aflați cine va putea susține acest statut în prima zi de meci în pontul nostru Leverkusen vs Leipzig.

Săptămâna precedentă a fost deja foarte reușită pentru ambele echipe. Gazdele de la Leverkusen și-au respectat cu prisosință rolul de favoriți în Cupa DFB. Împotriva echipei din liga regională Ottensen, Werkself s-a jucat în deplasare și a câștigat impresionant cu 8:0 pe Millerntor din Hamburg. RB Leipzig, între timp, a fost contestată la Supercupa din München. Împotriva campioanei în exercițiu, RasenBallsport s-a impus cu 3-0 și a obținut prima Supercupă din istoria clubului.

În plus, nu trebuie să ne temem de o așteptare și de o trecere de la un capăt la altul a mingii la început de sezon. Pentru că în Renania se înfruntă două dintre cele mai eficiente echipe de contraatac din sezonul precedent. Bayer a marcat cel mai mare număr de goluri din contraatacuri rapide, cu zece, în timp ce RBL a înregistrat cele nouă goluri pe contraatac.

Leverkusen – Leipzig info:

  • Data & Ora: 19.08.2023, 15:30 Uhr
  • Locul de desfășurare a meciului: BayArena, Leverkusen
  • Competiție: Bundesliga, prima zi de meci.
  • Transmisie TV: Sky

Leverkusen Form &; Balance Check

Cu Xabi Alonso ca antrenor principal, Bayer 04 Leverkusen a cunoscut o evoluție impresionantă în sezonul trecut. Inițial, sub îndrumarea fostului antrenor Gerardo Seoane, Werkself a obținut rezultate surprinzător de slabe și s-a clasat doar pe locul 17 în clasament după opt zile de joc. Însă, pe măsură ce sezonul a avansat, Leverkusen a luat constant avânt și a urcat în mod constant în clasament, până când s-a clasat pe locul șase după ziua 34 de meciuri.

În acest sezon, așadar, pentru șuturile de sub Bayerkreuz se întoarce în Europa League. În Bundesliga, pe de altă parte, obiectivul este de a ajunge din nou în sfere mai înalte. Calificarea în Liga Campionilor este obiectivul minim al lui Werkself în acest sezon. Renanii au avut un start bun de sezon în cupă săptămâna precedentă. Leverkusen s-a impus convingător în fața celor de la Teutonia Ottensen cu scorul de 8:0.

Sistem nou?

Anul trecut, antrenorul Alonso s-a axat pe un joc de schimbare rapidă a ritmului de joc, implicând jucătorii săi agili, ceea ce a dus la formarea unei linii de fund cu trei oameni. Moussa Diaby și Jeremie Frimpong au fost probabil cel mai rapid duo de pe partea dreaptă din Bundesliga. Viteza maximă de 36,52 km/h a lui Diaby l-a plasat pe tânărul francez pe locul patru în clasamentul celor mai rapizi jucători din Bundesliga în acest sezon.

Dar fundașul Jeremie Frimpong a atins și el o viteză impresionantă de 36 km/h, care nu trebuie subestimată sub nicio formă. Cu toate acestea, având în vedere că francezul Diaby joacă acum pentru Aston Villa în Premier League, un cvartet de fundași ar putea reveni în acțiune pentru Werkself în noul an.

Leverkusen fapte &; analiză
  • A ocupat locul 6 în Bundesliga în sezonul trecut.
  • A câștigat Cupa DFB în săptămâna precedentă cu 8:0 împotriva lui Ottensen.

    R

  • Eliminat în semifinalele Europa League în anul precedent

Leipzig forma &; verificare de bilanț

Leipzig a început prudent sezonul precedent, dar RasenBallsport a lucrat constant pentru a înregistra o serie de șase meciuri competitive fără înfrângere la finalul sezonului, de exemplu. Un factor cheie al acestui succes a fost, fără îndoială, Marco Rose, care nu a permis niciunei alte echipe din Bundesliga să adune mai multe puncte decât RB Leipzig de când a preluat echipa în septembrie anul trecut.

Această evoluție pozitivă a dus la faptul că sașii și-au asigurat în cele din urmă revenirea în prima ligă în ziua 33 cu o victorie la München și și-au consolidat locul trei. În noul sezon, forma bună a continuat. În Supercupa de săptămâna următoare, RB a arătat o formă surprinzător de bună la început și a învins campionii de la München cu 3:0

Talent incredibil

RB a trebuit să facă față în vară plecărilor a patru jucători cheie: Szoboszlai, Gvardiol, Laimer și Nkunkuku. Dar Leipzig a adus și o serie de talente promițătoare care, fără îndoială, ar fi devenit titulari permanenți la majoritatea celorlalte echipe din campionat.

Benjamin Sesko, Fábio Carvalho și Xavi Simons sunt trei dintre noile achiziții incredibil de bune ale lui Leipzig. Mai mult, toți cei trei jucători de atac cu abilități tehnice au doar 20 de ani și intră în noul sezon fără nicio grijă în lume. Va fi interesant de văzut în ce măsură noii veniți pot compensa în mod direct sângerarea.

Leipzig fapte &; analiză
  • A ocupat locul 3 în Bundesliga în sezonul trecut.
  • A învins cu 3:0 pe Bayern în Supercupă.
  • Câștigătorii în exercițiu ai Cupei DFB

Aliniere preconizată – ultima actualizare la 17 august 2023

Xabi Alonso nu a jucat cu obișnuita linie de trei fundași în pregătire și nici în cupă, ci cu un 4-2-3-1. Așa ne așteptăm ca Werkself să joace sâmbătă. Hincapié și Adli, însă, vor fi suspendați pentru debutul sezonului.

Pentru debutul în Bundesliga, RB Leipzig va folosi, după toate probabilitățile, din nou sistemul 4-4-2 cu două aripi cu spirit ofensiv. Vârful atacului va fi din nou ocupat de Werner, în timp ce noua achiziție Loïs Openda va opera alături de el. În plus, preconizăm că triplul golgheter Olmo va fi titularizat.

Leverkusen – Leipzig comparație directă &; statistici

În cele 14 întâlniri dintre Leverkusen și RB Leipzig de până acum, Leverkusen a câștigat doar trei, în timp ce sașii au ieșit victorioși de șapte ori. Leipzig a suferit o singură înfrângere pe BayArena. RasenBallsport a avut câștig de cauză și în prima manșă din sezonul precedent. Cu toate acestea, Leverkusen a reușit o victorie cu 2-0 în a doua manșă.

  • Ambele echipe sunt favorite secrete la câștigarea campionatului.
  • Leipzig a câștigat trei din ultimele cinci meciuri împotriva lui Leverkusen

    R

  • Ambele echipe au câștigat în primul lor meci competitiv din săptămâna precedentă
Comentarii recente
    New Bookmakers
    eFortuna
    eFortuna

    Site-ul Fortuna Casino România are o selecție de jocuri în lobby-ul său care provin de la unii dintre cei mai buni dezvoltatori din lume.

    Superbet
    Superbet

    SuperBet Interactive Limited este numele companiei care operează site-ul SuperBet. Aceasta are sediul în Malta, alături de multe alte companii malteze de jocuri de noroc.

    William Hill
    William Hill

    William Hill este unul dintre cei mai experimentați și mai vechi furnizori de pariuri online, cu o tradiție bogată.

    Unibet
    Unibet

    Get your Bonus now !

    Betano
    Betano

    Betano este una dintre casele de pariuri cu cel mai bun pachet complet. Furnizorul de pariuri sportive este online doar din 2018, dar a scos armele mari pentru clienții săi. O selecție uriașă de sporturi oferă o mare varietate pentru jucători. De asemenea, datorită numeroaselor cote care sunt disponibile pentru aproape toate jocurile.