Man City – Liverpool Tip, Predicție și cote – 22/12/2022 EFL Cup

Home » Man City – Liverpool Tip, Predicție și cote – 22/12/2022 EFL Cup

Manchester City – Liverpool FC

Este destul de absurd că există un meci din 16-imile de finală ale Cupei EFL în Anglia la doar cinci zile după finala Cupei Mondiale din Qatar. Fotbalul s-a schimbat, la fel ca întreaga afacere din acest cosmos de miliarde de dolari. În timp ce Julián Álvarez și colegii săi argentinieni sunt încă ocupați cu sărbătorirea triumfului de la Cupa Mondială în țara sa natală, coechipierii săi de la club vor primi joi pe Liverpool FC și vor lupta pentru un loc în sferturile de finală. Manchester City a câștigat Cupa EFL de un număr impresionant de patru ori în ultimii cinci ani. În total, Citizens au câștigat de opt ori această competiție de cupă, cunoscută în Anglia sub numele de „Cupa fără valoare”, ceea ce îi face să fie vicecampioni record.

Doar Liverpool FC a mai câștigat o dată Cupa EFL și este câștigătoarea recordului, cu nouă titluri. Dar oricine i-a văzut pe Reds înainte de pauza de la Cupa Mondială și, în general, în acest sezon, știe că Jürgen Klopp și echipa sa se află într-un sezon foarte dificil. Liverpool se află în prezent la zece puncte în spatele lui Man City în clasamentul Premier League și ocupă doar locul 6. Un succes joi le-ar da roș-albaștrilor o nouă încredere în ei înșiși pentru viitoarea a doua parte a sezonului. Aflați ce așteptăm de la această confruntare de top din 16-imile de finală ale Cupei EFL în ponturile noastre de pariuri Man City – Liverpool.

Man City – Liverpool info:

– Data și ora: 22.12.2022, ora 20:45.
– Locul de desfășurare: Etihad Stadium, Manchester
– Competiție: Cupa EFL, 16-imile de finală
– acoperire TV: DAZN

Man City Formular & Balance Check

Manchester City s-a deplasat la Abu Dhabi pentru cantonamentul din timpul Cupei Mondiale și a disputat un meci de verificare împotriva echipei spaniole de primă divizie Girona, pe care Skyblues l-au câștigat cu 2-0. Pep Guardiola a fost nevoit să se lipsească de 14 jucători pentru că au jucat la Cupa Mondială din Qatar, nu foarte departe. Într-adevăr, campioana în exercițiu a Angliei a intrat la pauză cu o înfrângere cu 2-1 în fața celor de la Brentford.

Acest eșec înseamnă că City are acum cinci puncte avans față de liderul Arsenal. Cu toate acestea, Manchester a câștigat zece din cele 14 meciuri de campionat disputate până acum și a ajuns și în 16-imile de finală ale Ligii Campionilor, astfel că acest sezon a fost satisfăcător până acum. În plus, „The Citizens” au învins deja Chelsea FC în turul 3 al Cupei EFL. Sezonul de până acum este cu siguranță mai pozitiv decât cel al lui Liverpool FC.

Haaland și De Bruyne în ea

W

Între 22 și 31 decembrie, Man City va juca trei meciuri competitive. Pep Guardiola a fost cu atât mai fericit cu cât Erling Haaland și Norvegia nu au fost la Cupa Mondială. Nu același lucru a fost valabil și pentru Kevin De Bruyne, care a fost eliminat încă din faza grupelor cu Belgia. Ieșirea Belgiei din grupă a însemnat că De Bruyne a venit la Abu Dhabi și a dat randament.

Belgianul și Haaland au marcat cele două goluri ale victoriei cu Girona din 17 decembrie. Cu siguranță nu a stricat să îl avem pe Erling Haaland recuperat pentru a doua etapă. Norvegianul are 23 de goluri și trei pase de gol după 18 meciuri competitive pentru City. Un De Bruyne odihnit, care are 13 pase de gol în 19 meciuri competitive pentru Citizens, va ajuta clubul să își atingă obiectivele și în etapa a doua.

Man City fapte & analiză

– Man City a pierdut ultimul meci competițional înainte de pauza de la Cupa Mondială, 2-1 cu Brentford.
– Cetățenii au câștigat cu 2-0 un meci de verificare cu Girona în pauza Cupei Mondiale.
– În turul 3 al Cupei EFL, Manchester a învins-o pe Chelsea cu 3-0.

Liverpool Formular & Verificarea soldului

Liverpool FC a mers în Dubai pentru un cantonament de pregătire în timpul Cupei Mondiale. Jürgen Klopp a luat cu el mai mulți jucători tineri de la Academie, în condițiile în care Reds a renunțat la un total de șapte jucători pentru Cupa Mondială. În Dubai, Liverpool a jucat cu un meci de verificare mai mult decât Man City. În fața lui Olympique Lyon, roș-albaștrii au pierdut cu 1:3, după ce au condus cu 1:0 în minutul 1 prin Fabio Carvalho, înainte ca AC Milan să fie învinsă cu 4:1.

Jucătorul de la Cupa Mondială Darwin Núñez a revenit deja în acțiune împotriva campionilor italieni. Atacantul a marcat imediat o dublă. A marcat și Mohamed Salah. La Dubai, roș-albaștrii au reluat de unde au rămas înainte de pauză. Au fost învinse Southampton, Derby County (Cupa EFL), Tottenham și Napoli (Liga Campionilor).

Ofensiva are chef de goluri înainte de pauza Cupei Mondiale

Pentru a se califica în Liga Campionilor în sezonul viitor, Liverpool trebuie să termine cel puțin pe locul 4 în Premier League. În prezent, Tottenham are șapte puncte în fața lor. Prin urmare, este cu atât mai important ca Reds să-și confirme forma puternică împotriva lui Man City înainte de pauza de la Cupa Mondială. În duelurile cu Napoli, Tottenham și Southampton, Liverpool a marcat un total de șapte goluri și a primit doar două. Din ultimele cinci meciuri competiționale au rezultat patru victorii (succesul cu Derby County la penalty-uri) și o singură înfrângere (1-2 acasă cu Leeds United).

Liverpool fapte și; analiză

– Liverpool a câștigat patru meciuri competitive consecutive înainte de pauza de la Cupa Mondială.
– Roșii au câștigat al doilea din cele două meciuri de verificare din pauza de Cupă Mondială cu 4:1 împotriva Milanului.
– În turul 3 al Cupei EFL, Liverpool a învins Derby County la penalty-uri.

Legistrări preconizate – ultima actualizare la 20 decembrie 2022

Pep Guardiola a fost foarte nesigur în privința celor care sunt deja eligibili pentru viitoarele 16-imile de finală din totalul celor 14 jucători de la Cupa Mondială. Antrenorul Skyblues a declarat: „Jucătorii care au fost în Abu Dhabi pentru mica pregătire au avut acum ocazia să se pregătească pentru meciurile care urmează. Alți jucători ar putea avea mai puțin timp să se pregătească.” Printre jucătorii care au jucat în pregătire, care a inclus o victorie cu 2-0 cu Girona, s-a numărat Erling Haaland, în spatele căruia nu există niciun semn de întrebare.

Lipsește cu desăvârșire atacantul Julián Álvarez, care a câștigat Cupa Mondială cu Argentina și a rămas în capitala argentiniană Buenos Aires pentru a sărbători. Teoretic, Guardiola ar putea apela la toți jucătorii săi, cu excepția lui Álvarez, deoarece nu există suspendări sau accidentări. În Cupa ELF, Man City l-a folosit până acum pe Ortega în poartă în locul lui Ederson.

Fundașul central Ibrahima Konaté, care a pierdut abia duminică finala Cupei Mondiale cu Franța, și cei patru accidentați pe termen lung Diogo Jota (accidentare la vițel), Luis Diaz (accidentare la genunchi), Arthur Melo (intervenție chirurgicală după o accidentare musculară) și Naby Keita (accidentare musculară) nu vor fi prezenți. Spre deosebire de Man City, care a fost în Abu Dhabi, Liverpool s-a menținut în formă în Dubai. Jürgen Klopp a luat câțiva jucători tineri în cantonament și s-a arătat entuziasmat de ei. Întrebat dacă riderii echipei sale de la Cupa Mondială vor fi luați în considerare pentru meciul de cupă, Klopp a răspuns: „Da, bineînțeles că există o șansă – ei se antrenează deja. Henderson se antrenează deja aici. Van Dijk se antrenează aici, dar nu cred că vom încerca asta. Henderson vom vedea, Trent vom vedea. Dar acest grup lucrează împreună de aproape două săptămâni și am făcut un pas înainte, ceea ce este grozav. Nu știu în acest moment.” Așadar, Virgil Van Dijk nu va fi chemat în acțiune. Același lucru este valabil și pentru portarul Alisson, care va fi înlocuit de Caoimhín Kelleher în Cupa EFL.

Man City – Liverpool comparație directă & statistici

Istoria recentă a acestei confruntări din vârful clasamentului este într-adevăr foarte unilaterală. Liverpool a câștigat trei meciuri la rând împotriva lui Man City și a pierdut doar unul din ultimele șapte meciuri împotriva „Skyblues”. În plus, roș-albaștrii s-au impus cu 1-0 în prima confruntare din acest sezon din Premier League.

– În Cupa EFL, acest duel a mai avut loc o singură dată. În 2016, Liverpool și Man City s-au întâlnit în finală, care s-a încheiat la egalitate, 1-1, și a fost decisă doar la penalty-uri de către Skyblues.
– Manchester City este fără victorie în 3 meciuri pe teren propriu împotriva lui Liverpool.
– Liverpool a câștigat ultima confruntare de pe Etihad Stadium cu 3-2.

Comentarii recente
    New Bookmakers
    eFortuna
    eFortuna

    Site-ul Fortuna Casino România are o selecție de jocuri în lobby-ul său care provin de la unii dintre cei mai buni dezvoltatori din lume.

    Superbet
    Superbet

    SuperBet Interactive Limited este numele companiei care operează site-ul SuperBet. Aceasta are sediul în Malta, alături de multe alte companii malteze de jocuri de noroc.

    William Hill
    William Hill

    William Hill este unul dintre cei mai experimentați și mai vechi furnizori de pariuri online, cu o tradiție bogată.

    Unibet
    Unibet

    Get your Bonus now !

    Betano
    Betano

    Betano este una dintre casele de pariuri cu cel mai bun pachet complet. Furnizorul de pariuri sportive este online doar din 2018, dar a scos armele mari pentru clienții săi. O selecție uriașă de sporturi oferă o mare varietate pentru jucători. De asemenea, datorită numeroaselor cote care sunt disponibile pentru aproape toate jocurile.