Προγνωστικά Άουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ – 16.12.2023 Μπουντεσλίγκα

Home » Προγνωστικά Άουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ – 16.12.2023 Μπουντεσλίγκα

FC Augsburg – Borussia Dortmund

Την 15η αγωνιστική, στη σαββατιάτικη διάσκεψη της Μπουντεσλίγκα θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι που είχε γίνει και την 33η αγωνιστική της προηγούμενης σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι από το Ντόρτμουντ βρίσκονταν ακόμα και τότε πλήρως μέσα στην κούρσα του τίτλου και μάλιστα μετά τη νίκη τους με 3-0 στο Άουγκσμπουργκ βρίσκονταν στην pole position για το πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι από την πόλη Φούγκερ, από την άλλη πλευρά, ήταν ακόμα πλήρως μπλεγμένοι στη μάχη του υποβιβασμού εκείνη την εποχή. Στην αναμέτρηση του Σαββάτου, ωστόσο, οι οιωνοί είναι εντελώς διαφορετικοί. Και οι δύο ομάδες αγωνίζονται φέτος σε άλλα μέρη του βαθμολογικού πίνακα και απέχουν μόλις τέσσερις θέσεις μεταξύ τους. Μάθετε ποιος θα βγει νικητής σε αυτή τη σημαντική για τις δύο ομάδες αναμέτρηση στο προγνωστικό μας για το Άουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ.

Η BVB είναι αυτή τη στιγμή 5η στο πρωτάθλημα και έχει κερδίσει μόλις ένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της Bundesliga. Οι “μαυροκίτρινοι” δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμούς και την περασμένη αγωνιστική. Η Ντόρτμουντ ήταν υπεράριθμη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στην RB Λειψίας και τελικά ηττήθηκε με 2:3, ενώ η Άουγκσμπουργκ έφυγε επίσης χαμένη από τη Βρέμη, χάνοντας με 2:0 από τους Βορειογερμανούς. Ήταν η πρώτη ήττα του νέου προπονητή Τζες Θόρουπ στη θητεία του. Πάντως, οι Φούγκερσταιντερ παραμένουν στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα

Αουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ πληροφορίες:

  • Ημερομηνία & ώρα: 16.12.2023, 15:30 μ.μ.
  • Πόλη διεξαγωγής: WWK ARENA, Άουγκσμπουργκ
  • Διαγωνισμός: Bundesliga, 15η αγωνιστική
  • Τηλεοπτική μετάδοση: Sky

Augsburg Form & Balance Check

Με προπονητή τον Ενρίκο Μάασεν, η Άουγκσμπουργκ πραγματοποίησε ένα αδύναμο ξεκίνημα στη σεζόν, συνεχίζοντας την κακή της πορεία και στο δεύτερο μισό της σεζόν. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Ντάρμσταντ, η FCA βρέθηκε στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι υπεύθυνοι της Λεχ αντέδρασαν και απέλυσαν τον προπονητή. Η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά υπό τον διάδοχό του Jess Thorup.

Ο Δανός σταθεροποίησε την κατάσταση στους Φούγκερσταιντερ και τους οδήγησε εκτός μάχης υποβιβασμού. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, η Άουγκσμπουργκ είχε έξι παιχνίδια χωρίς ήττα. Το περασμένο Σάββατο, όμως, γνώρισε την ήττα με 2-0 στη Βρέμη. Παρ’ όλα αυτά, η FCA εξακολουθεί να καταλαμβάνει την 9η θέση του πίνακα

Dahmen in the box

Μια εποχή έφτασε στο τέλος της στην FC Augsburg το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο τερματοφύλακας Rafał Gikiewicz αποχώρησε από τον σύλλογο μετά από τρία χρόνια ως τακτικός τερματοφύλακας. Ο 36χρονος έχει πλέον συμβόλαιο με την Ankaragücü στην τουρκική Süper Lig. Ο διάδοχός του μετακόμισε στη Λεχ από την αντίπαλο Μάιντς. Ο Φιν Ντάμεν είναι πλέον στο σπίτι του στα καρέ της Άουγκσμπουργκ και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής.

Μετά από κάποιες αρχικές δυσκολίες, ο 25χρονος δείχνει όλο και πιο σίγουρος τελευταία και έχει κρατήσει έναν ή δύο βαθμούς για τους Φουγκερστάντερ. Ο τερματοφύλακας γνωρίζει επίσης καλά τους επερχόμενους αντιπάλους του από την Ντόρτμουντ. Την 34η αγωνιστική της προετοιμασίας, ο Dahmen ήταν στο τέρμα καθώς η Mainz αρνήθηκε στην Borussia το πρωτάθλημα

Augsburg facts & analysis
  • Στην ένατη θέση της Μπουντεσλίγκα
  • Έχασε μόνο ένα από τα επτά τελευταία παιχνίδια της
  • Ηττήθηκε 2-0 από τη Βρέμη την προηγούμενη εβδομάδα

Dortmund Form & Balance Check

Απογοήτευση και ευφορία βρίσκονται πολύ κοντά η μία στην Μπορούσια Ντόρτμουντ τη φετινή σεζόν. Από τη μία πλευρά, η BVB επικράτησε στον όμιλο του θανάτου του Champions League και μάλιστα εξασφάλισε την πρώτη θέση με την ισοπαλία 1:1 απέναντι στην PSG μέσα στην εβδομάδα. Από την άλλη, η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να φτάσει στους 16 του DFB Cup.

Και στο πρωτάθλημα τα πράγματα επίσης δεν πάνε καλά για την ομάδα του προπονητή Έντιν Τέρζιτς. Στις τελευταίες έξι αγωνιστικές της Bundesliga, η BVB έχει πετύχει μόλις μία νίκη και πλέον έχει υποχωρήσει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Σβαζ-Κίτρινοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε τη Λειψία

Δημιουργία δυσαρεστημένων

Στο προηγούμενο δεύτερο μισό της σεζόν, η BVB ευδοκίμησε χάρη στην ισχυρή επιθετική τριάδα των Karim Adeyemi, Donyell Malen και Sébastien Haller. Φέτος, όμως, ο Ιβοριανός έχει χάσει εντελώς τον δρόμο του και δεν βρίσκει καθόλου τη φόρμα του. Ο Karim Adeyemi είχε επίσης ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά τώρα κάνει πιο συχνές εμφανίσεις.

Και ο Ντονιέλ Μαλέν έχει πετύχει μόνο πέντε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Ο Ολλανδός δεν είναι επίσης ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και ως εκ τούτου θα προτιμούσε μια χειμερινή μεταγραφή. Η BVB δεν θα πρέπει απαραίτητα να σταθεί εμπόδιο ούτε σε αυτό

Dortmund facts & analysis
  • Στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga
  • Χωρίς νίκη σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια
  • Ηττήθηκε 2:3 από τη Λειψία την προηγούμενη εβδομάδα

Προβλεπόμενη ενδεκάδα – τελευταία ενημέρωση στις 14 Δεκεμβρίου 2023


Προβλέπουμε και πάλι ένα 4-2-3-1 για την Άουγκσμπουργκ. Σε σχέση με την ήττα στη Βρέμη, δεν περιμένουμε πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Μόνο ο Ρόμπερτ Γκούμνι θα μετακινηθεί πιθανότατα στη δεξιά πλευρά της αμυντικής τετράδας.

Παράλληλα, περιμένουμε και από την Ντόρτμουντ να επιστρέψει στο 4-2-3-1, αν και η Μπορούσια θα πρέπει να τα βγάλει πέρα το Σάββατο χωρίς τον Ματς Χούμελς στην κεντρική άμυνα, ο οποίος συμπλήρωσε πρόσφατα κόκκινη κάρτα κόντρα στη Λειψία

Αουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ head-to-head σύγκριση & στατιστικά

Στους 25 αγώνες μεταξύ της FC Augsburg και της Μπορούσια Ντόρτμουντ μέχρι σήμερα, η Augsburg έχει φύγει νικήτρια μόνο τρεις φορές. Αντίθετα, οι “μαυροκίτρινοι” έχουν καταφέρει να επικρατήσουν απέναντι στην FCA 16 φορές. Οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου έληξαν αμφότερες με νίκη της BVB.

  • Η τελευταία νίκη της Άουγκσμπουργκ επί της BVB ήταν στις 26/09/2020
  • Οκτώ βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα
  • Η Ντόρτμουντ έχει σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα φέτος
Πρόσφατα σχόλια
    New Bookmakers
    Sportingbet
    Sportingbet

    Η Sportingbet παρουσιάζει μια απίστευτα ισχυρή στοιχηματική προσφορά. Διατίθενται συνολικά 90 αθλήματα στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στοιχήματα. Ή για να το θέσουμε πιο συγκεκριμένα: ο πάροχος στοιχημάτων προσφέρει καθημερινά έως και 30.000 στοιχήματα.

    Bwin

    Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους online αθλητικών στοιχημάτων με πάνω από 10 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο και προσφέρει στους πελάτες του μια σχεδόν ασυναγώνιστη ποικιλία στοιχηματικών επιλογών.

    William Hill
    William Hill

    Η William Hill είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους παρόχους online στοιχημάτων με πλούσια παράδοση.

    Betano
    Betano

    Η Betano είναι ένας από τους bookmakers με το καλύτερο ολοκληρωμένο πακέτο. Ο πάροχος αθλητικών στοιχημάτων είναι online μόλις από το 2018, αλλά έχει βγάλει τα μεγάλα όπλα για τους πελάτες του. Μια τεράστια επιλογή αθλημάτων προσφέρει μεγάλη ποικιλία για τους παίκτες. Επίσης, χάρη στις πολυάριθμες αποδόσεις που είναι διαθέσιμες για σχεδόν όλα τα παιχνίδια.

    Unibet
    Unibet

    Αποκτήστε το Μπόνους σας τώρα!