Μπάγερν – Λειψία Συμβουλή, Προγνωστικά & Αποδόσεις – 12.08.2023 Super Cup

Home » Μπάγερν – Λειψία Συμβουλή, Προγνωστικά & Αποδόσεις – 12.08.2023 Super Cup

Μπάγερν Μονάχου – RB Λειψία

Η Μπουντεσλίγκα ξεκινάει επιτέλους και πάλι την επόμενη εβδομάδα. Ήδη αυτή την εβδομάδα, όμως, οι 16 ομάδες της Bundesliga ξεκινούν τη νέα σεζόν στο DFB Cup. Αν ψάχνετε ακόμα για συμβουλές, σας προτείνουμε τα προγνωστικά μας για το DFB Cup. Τα δύο βαριά ονόματα, η Μπάγερν και η Λειψία, ωστόσο, δεν θα μπουν στη διοργάνωση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Και για τους δύο συλλόγους, το γερμανικό Σούπερ Καπ ξεκινάει το Σάββατο.

Παραδοσιακά, ο πρωταθλητής Γερμανίας και ο κυπελλούχος συναντώνται στην αρχή της σεζόν. Από το 2015, ωστόσο, ο κυπελλούχος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το Σούπερ Καπ απέναντι στον πρωταθλητή. Εκείνη τη χρονιά, η VfL Wolfsburg θριάμβευσε επί της FC Bayern στα πέναλτι. Έκτοτε, τη νίκη σε αυτή τη διάσημη διοργάνωση έχει εξασφαλίσει έξι φορές η FC Bayern Munich και μία φορά η τότε δευτεραθλήτρια Borussia Dortmund.

Στην ιστορία του επίσημου Super Cup, επτά ομάδες έχουν ήδη κατακτήσει τον τίτλο και η RB Λειψία θα μπορούσε να γίνει η όγδοη ομάδα που θα το καταφέρει. Κάτοχος του ρεκόρ είναι η FC Bayern με δέκα θριάμβους και ακολουθεί η Borussia Dortmund με έξι επιτυχίες. Άλλοι νικητές είναι η Βέρντερ Βρέμης με τρεις και οι Καϊζερσλάουτερν, Σάλκε, Στουτγκάρδη και Βόλφσμπουργκ με από μία νίκη. Μάθετε αν οι Σάξονες θα σηκώσουν το τρόπαιο στον νυχτερινό ουρανό του Μονάχου το Σάββατο στο tip μας για το Μπάγερν – Λειψία.

Μπάγερν – Λειψία πληροφορίες:

  • Ημερομηνία & ώρα: 12.08.2023, 20:45 Uhr
  • Θέση διεξαγωγής του αγώνα: Allianz Arena, Μόναχο
  • Διαγωνισμός: Super Cup
  • Τηλεοπτική κάλυψη: Sky, Sat. 1

Bayern Form & Balance Check

Η Μπάγερν δεν κάλυψε απαραίτητα τον εαυτό της με δόξα στην προετοιμασία. Μετά από ένα αρκετά επιβλητικό πρώτο μισό της σεζόν, η φόρμα των πρωταθλητών ρεκόρ σταδιακά ισοπεδώθηκε μετά τη χειμερινή διακοπή. Ακόμα και η αλλαγή προπονητή από τον Julian Nagelsmann στον Thomas Tuchel δεν έφερε αρχικά κάποια βελτίωση. Στο Κύπελλο DFB και στο Champions League, η FCB αποκλείστηκε ήδη στα προημιτελικά.

Και στην Μπουντεσλίγκα, η Μπάγερν χρειάστηκε ένα στραβοπάτημα της Μπορούσια Ντόρτμουντ την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει το ενδέκατο σερί πρωτάθλημά της. Τη νέα σεζόν, η FCB θα πρέπει να είναι πολύ πιο επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα. Όπως και πέρυσι, το Σούπερ Καπ με την RB Λειψίας θα μεταφερθεί στο Μόναχο για την έναρξη της νέας σεζόν.

Διακοπή στο Ίσαρ

Το φετινό καλοκαίρι υπήρξε μια μικρή ανατροπή στην Μπάγερν, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Με τους Λούκας Ερνάντες, Σαντιό Μανέ, Μαρσέλ Σάμπιτζερ και Γιαν Σόμμερ, αποχώρησαν τέσσερις παίκτες από τον σύλλογο, κάποιοι εκ των οποίων τουλάχιστον είχαν παίξει σημαντικούς ρόλους για τους πρωταθλητές ρεκόρ την προηγούμενη σεζόν. Επιπλέον, ο Ζοάο Κανσέλο επέστρεψε στην Premier League μετά τον δανεισμό του στη Μάντσεστερ Σίτι.

Από την πλευρά των νεοφερμένων, οι Min-jae Kim, Konrad Laimer και Raphaël Guerreiro είναι τρεις σταθεροί παίκτες με πιο αμυντικό προσανατολισμό. Ωστόσο, η Μπάγερν εξακολουθεί να αναζητά την επιθυμητή ενίσχυση, ειδικά στη γραμμή κρούσης και στο τέρμα. Ειδικά στο κέντρο της επίθεσης, το μεταγραφικό έπος γύρω από τον Χάρι Κέιν μαίνεται εδώ και εβδομάδες στους πρωταθλητές Γερμανίας. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε αν θα έρθει κάποια ταχύτητα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Bayern facts & analysis
  • Τρέχων πρωταθλητής Γερμανίας
  • Η καλύτερη επίθεση στην Μπουντεσλίγκα πέρυσι
  • Κέρδισε τα τρία τελευταία Σούπερ Καπ

Leipzig form & balance check

Η Λειψία έκανε ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα στην προετοιμασία, τερματίζοντας μόλις στη δωδέκατη θέση μετά από επτά παιχνίδια. Υπό την καθοδήγηση του προπονητή Μάρκο Ρόουζ, ωστόσο, οι Λειψιανοί πάλεψαν για να φτάσουν στην αξιοσημείωτη τρίτη θέση του πίνακα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μετά τη θριαμβευτική νίκη στο Μόναχο την 33η αγωνιστική της προηγούμενης σεζόν, η θέση στην πρώτη κατηγορία ήταν και πάλι εξασφαλισμένη για τους Σάξονες.

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο κύπελλο ολοκλήρωσε στη συνέχεια μια επιτυχημένη σεζόν για τη RasenBallsport τον Ιούνιο. Αυτή η επιτυχία στο κύπελλο εξασφάλισε επίσης τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της Λειψίας στο Super Cup. Σε αντίθεση με πέρυσι, οι Saxons θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν τον πρώτο τους τίτλο στη σεζόν από την αρχή στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν αυτή τη φορά.

Ο Άξονας ξεφεύγει

Ομοίως με την Μπάγερν, η RB Λειψία αντιμετώπισε επίσης μια πραγματική ανατροπή στην ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Με τον Γιόσκο Γκβαρντιόλ, τον Ντομινίκ Ζομπόσλαϊ και τον Κρίστοφερ Νκούνκου, αποχώρησαν από την ομάδα του προπονητή Μάρκο Ρόουζ ενδεχομένως οι τρεις πιο σημαντικοί παίκτες. Ωστόσο, η RB εισέπραξε επίσης συνολικά περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές για αυτούς τους τρεις παίκτες.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, η Λειψία βρήκε αντικαταστάτες στο μικρό αδελφό της από τη Σάλτσμπουργκ. Οι Μπέντζαμιν Σέσκο και Νίκολας Ζάιβαλντ μετακόμισαν από τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ στην πρωτεύουσα της Σαξονίας. Η Λειψία έφερε επίσης μερικούς εξαιρετικά ταλαντούχους νεαρούς παίκτες, όπως οι Loïs Openda, Christoph Baumgartner, Xavi Simons και Fábio Carvalho. Μένει να δούμε πόσοι από τους νεοφερμένους θα παίξουν από την αρχή κόντρα στην Μπάγερν.

Leipzig facts & analysis
  • Κατέλαβε την 3η θέση στην Bundesliga την περασμένη σεζόν.
  • Τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα πέρυσι
  • Κυπελλούχος του Κυπέλλου DFB

Προβλεπόμενη σύνθεση – τελευταία ενημέρωση στις 10 Αυγούστου 2023

Η Μπάγερν Μονάχου θα πορευτεί τη νέα σεζόν με 4-2-3-1. Καθώς δεν υπάρχει ακόμα νέος σέντερ φορ, ο Ματίς Τελ θα ξεκινήσει πιθανότατα στο κέντρο της επίθεσης. Αναμένουμε επίσης τους νεοφερμένους Konrad Laimer και Min-Jae Kim στο αρχικό σχήμα.

Η RB Λειψίας πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει και πάλι το καθιερωμένο σύστημα 4-4-2 με δύο επιθετικούς εξτρέμ. Ο επιθετικός σχηματισμός θα καθοδηγείται και πάλι από τον Βέρνερ, τον οποίο θα πλαισιώνει ο νεοφερμένος Λοΐς Οπέντα. Ομοίως, αναμένουμε ότι ο Nicolas Seiwald θα αναπτυχθεί απευθείας στο κέντρο της μεσαίας γραμμής.

Μπάγερν – Λειψία απευθείας σύγκριση &amp? στατιστικά

Στις 17 συναντήσεις μεταξύ των δύο ομάδων μέχρι στιγμής, η RB Λειψία έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Μπάγερν. Ο τελικός του Κυπέλλου DFB του 2019, στον οποίο η Μπάγερν επικράτησε με 3-0, παραμένει ιδιαίτερα παρών στο μυαλό των οπαδών. Πέρυσι, επίσης, οι πρωταθλητές ρεκόρ κράτησαν το πάνω χέρι στο Supercup με νίκη 5:3. Ωστόσο, η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα έληξε με νίκη των Σαξόνων με 3-1 στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

  • Η Λειψία δεν έχει κερδίσει ποτέ στο παρελθόν στο Μόναχο.
  • Τις δύο ομάδες χώριζαν πέντε βαθμοί στο πρωτάθλημα κατά την προετοιμασία.
  • Η Λίπζιγκ δεν έχει κερδίσει ποτέ το γερμανικό Σούπερ Καπ
Πρόσφατα σχόλια
    New Bookmakers
    Sportingbet
    Sportingbet

    Η Sportingbet παρουσιάζει μια απίστευτα ισχυρή στοιχηματική προσφορά. Διατίθενται συνολικά 90 αθλήματα στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στοιχήματα. Ή για να το θέσουμε πιο συγκεκριμένα: ο πάροχος στοιχημάτων προσφέρει καθημερινά έως και 30.000 στοιχήματα.

    Bwin

    Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους online αθλητικών στοιχημάτων με πάνω από 10 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο και προσφέρει στους πελάτες του μια σχεδόν ασυναγώνιστη ποικιλία στοιχηματικών επιλογών.

    William Hill
    William Hill

    Η William Hill είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους παρόχους online στοιχημάτων με πλούσια παράδοση.

    Betano
    Betano

    Η Betano είναι ένας από τους bookmakers με το καλύτερο ολοκληρωμένο πακέτο. Ο πάροχος αθλητικών στοιχημάτων είναι online μόλις από το 2018, αλλά έχει βγάλει τα μεγάλα όπλα για τους πελάτες του. Μια τεράστια επιλογή αθλημάτων προσφέρει μεγάλη ποικιλία για τους παίκτες. Επίσης, χάρη στις πολυάριθμες αποδόσεις που είναι διαθέσιμες για σχεδόν όλα τα παιχνίδια.

    Unibet
    Unibet

    Αποκτήστε το Μπόνους σας τώρα!