Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ Συμβουλή, Προγνωστικά & Αποδόσεις – 22/12/2022 Κύπελλο EFL

Home » Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ Συμβουλή, Προγνωστικά & Αποδόσεις – 22/12/2022 Κύπελλο EFL

Manchester City – Liverpool FC

Είναι αρκετά παράλογο το γεγονός ότι υπάρχει ένας αγώνας για τους 16 του EFL Cup στην Αγγλία μόλις πέντε ημέρες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, όπως και όλη η επιχείρηση σε αυτό το σύμπαν δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ ο Julián Álvarez και οι Αργεντινοί συνάδελφοί του είναι ακόμη απασχολημένοι με τον εορτασμό του θριάμβου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πατρίδα του, οι συμπαίκτες του στην ομάδα του θα υποδεχθούν την Πέμπτη την Liverpool FC και θα παλέψουν για μια θέση στα προημιτελικά. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατακτήσει το Κύπελλο EFL τέσσερις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια. Συνολικά, οι Πολίτες έχουν κατακτήσει οκτώ φορές τη διοργάνωση κυπέλλου, γνωστή στην Αγγλία ως “Worthless Cup”, καθιστώντας τους ρεκόρ δευτεραθλητών.

Μόνο η Λίβερπουλ FC κατέκτησε το Κύπελλο EFL μία ακόμη φορά και είναι κάτοχος ρεκόρ με εννέα τίτλους. Όποιος όμως είδε τους Κόκκινους πριν από τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και γενικότερα τη φετινή σεζόν, γνωρίζει ότι ο Γιούργκεν Κλοπ και η ομάδα του διανύουν μια πολύ δύσκολη σεζόν. Η Λίβερπουλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή δέκα ολόκληρους βαθμούς πίσω από τη Μαν Σίτι στον πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και μόλις στην 6η θέση. Μια επιτυχία την Πέμπτη θα δώσει στους Ερυθρόλευκους νέα αυτοπεποίθηση για το επερχόμενο δεύτερο μισό της σεζόν. Μάθετε τι περιμένουμε από αυτή την αναμέτρηση κορυφής στη φάση των 16 του Κυπέλλου EFL στα προγνωστικά μας για το Μαν Σίτι – Λίβερπουλ.

Μαν Σίτι – Λίβερπουλ πληροφορίες:

– Ημερομηνία & ώρα: 22.12.2022, 20:45 μ.μ.
– Τόπος διεξαγωγής: Στάδιο Etihad, Μάντσεστερ
– Διαγωνισμός: Κύπελλο EFL, γύρος των 16
– Τηλεοπτική κάλυψη: DAZN

Man City Form & Έλεγχος υπολοίπου

Η

Manchester City ταξίδεψε στο Άμπου Ντάμπι για την προετοιμασία της κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έδωσε ένα δοκιμαστικό παιχνίδι με την ισπανική ομάδα της πρώτης κατηγορίας Girona, το οποίο οι Skyblues κέρδισαν με 2-0. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναγκάστηκε να στερηθεί 14 ολόκληρους παίκτες, καθώς έπαιζαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, όχι πολύ μακριά. Πράγματι, η πρωταθλήτρια Αγγλίας πήγε στη διακοπή με ήττα 2-1 από την Μπρέντφορντ.

Η αποτυχία αυτή σημαίνει ότι η Σίτι απέχει πλέον πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Ωστόσο, η Μάντσεστερ έχει κερδίσει δέκα από τα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι στιγμής και έχει επίσης φτάσει στους 16 του Champions League, οπότε η φετινή σεζόν είναι ικανοποιητική μέχρι στιγμής. Επιπλέον, οι Πολίτες έχουν ήδη νικήσει την Chelsea FC στον 3ο γύρο του Κυπέλλου EFL. Η σεζόν μέχρι στιγμής είναι σίγουρα πιο θετική από αυτή της Liverpool FC.

Haaland και De Bruyne σε αυτό

W

Από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου, η Μαν Σίτι θα δώσει τρία ανταγωνιστικά παιχνίδια. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν περισσότερο χαρούμενος που ο Έρλινγκ Χάαλαντ και η Νορβηγία δεν ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν συνέβη το ίδιο με τον Kevin De Bruyne, ο οποίος αποκλείστηκε νωρίς στη φάση των ομίλων με το Βέλγιο. Η αποχώρηση του Βελγίου από τον όμιλο σήμαινε ότι ο De Bruyne ήρθε στο Αμπού Ντάμπι και τα κατάφερε.

Ο Βέλγος και ο Χάαλαντ σημείωσαν τα δύο νικητήρια γκολ στη νίκη επί της Χιρόνα στις 17 Δεκεμβρίου. Σίγουρα δεν έβλαψε το γεγονός ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν διαθέσιμος για το δεύτερο παιχνίδι. Ο Νορβηγός μετράει 23 γκολ και τρεις ασίστ μετά από 18 αγωνιστικές με τη Σίτι. Ένας ξεκούραστος De Bruyne, ο οποίος έχει 13 ασίστ σε 19 ανταγωνιστικά παιχνίδια με τους Πολίτες, θα βοηθήσει επίσης την ομάδα να πετύχει τους στόχους της στο δεύτερο παιχνίδι.

Μαν Σίτι γεγονότα και ανάλυση

– Η Μαν Σίτι έχασε το τελευταίο της ανταγωνιστικό παιχνίδι πριν από τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 2-1 από την Μπρέντφορντ.
– Οι Πολίτες κέρδισαν δοκιμαστικό αγώνα εναντίον της Χιρόνα με 2-0 κατά τη διάρκεια της διακοπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
– Στον 3ο γύρο του Κυπέλλου EFL, η Μάντσεστερ νίκησε την Τσέλσι με 3-0.

Liverpool Form & Έλεγχος υπολοίπου

Η

Liverpool FC πήγε στο Ντουμπάι για προπόνηση κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γιούργκεν Κλοπ πήρε μαζί του πολλούς νεαρούς παίκτες από την Ακαδημία, καθώς οι Κόκκινοι άφησαν συνολικά επτά παίκτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο Ντουμπάι, η Λίβερπουλ έπαιξε έναν αγώνα περισσότερο από τη Μαν Σίτι. Κόντρα στην Ολιμπίκ Λιόν, οι Ερυθρόλευκοι έχασαν με 1:3 αφού προηγήθηκαν με 1:0 στο 1ο λεπτό με τον Φάμπιο Καρβάλιο, πριν ηττηθεί η Μίλαν με 4:1.

Ο παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Darwin Núñez επέστρεψε ήδη στη δράση απέναντι στους πρωταθλητές Ιταλίας. Ο επιθετικός σκόραρε αμέσως. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σκόραρε επίσης. Στο Ντουμπάι, οι Κόκκινοι συνέχισαν από εκεί που είχαν μείνει πριν από τη διακοπή. Η Σαουθάμπτον, η Ντέρμπι Κάουντι (Κύπελλο EFL), η Τότεναμ και η Νάπολι (Τσάμπιονς Λιγκ) ηττήθηκαν.

Οι επιθετικοί σε διάθεση για σκοράρισμα ενόψει της διακοπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου

W

Για να προκριθεί στο Champions League την επόμενη σεζόν, η Λίβερπουλ πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον στην 4η θέση της Premier League. Η Τότεναμ βρίσκεται σήμερα επτά βαθμούς μπροστά της. Επομένως, είναι ακόμη πιο σημαντικό οι Κόκκινοι να επιβεβαιώσουν την καλή τους φόρμα απέναντι στη Μαν Σίτι πριν από τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στις μονομαχίες με τη Νάπολι, την Τότεναμ και τη Σαουθάμπτον, η Λίβερπουλ πέτυχε συνολικά επτά γκολ και δέχθηκε μόνο δύο. Από τους τελευταίους πέντε ανταγωνιστικούς αγώνες έχουν προκύψει τέσσερις νίκες (επιτυχία επί της Derby County στη διαδικασία των πέναλτι) και μόνο μία ήττα (1-2 εντός έδρας από τη Leeds United).

Liverpool facts & analysis

– Η Λίβερπουλ κέρδισε τέσσερις διαδοχικούς ανταγωνιστικούς αγώνες πριν από τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
– Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν το δεύτερο από τα δύο τεστ στη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 4:1 τη Μίλαν.
– Στον 3ο γύρο του Κυπέλλου EFL, η Λίβερπουλ νίκησε την Ντέρμπι Κάουντι στη διαδικασία των πέναλτι.

Προβλεπόμενη σύνθεση – τελευταία ενημέρωση στις 20 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν πολύ αβέβαιος σχετικά με το ποιοι έχουν ήδη δικαίωμα συμμετοχής στην επερχόμενη φάση των 16 από τους συνολικά 14 παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο προπονητής των Skyblues δήλωσε: “Οι παίκτες που βρέθηκαν στο Αμπού Ντάμπι για τη μικρή προετοιμασία είχαν τώρα την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τους επερχόμενους αγώνες. Κάποιοι άλλοι παίκτες μπορεί να έχουν λιγότερο χρόνο για να προετοιμαστούν”. Μεταξύ των παικτών που αγωνίστηκαν στην προετοιμασία, η οποία περιελάμβανε νίκη με 2-0 επί της Χιρόνα, ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ, πίσω από τον οποίο δεν υπάρχει κανένα ερωτηματικό.

Σίγουρα θα λείψει ο επιθετικός Julián Álvarez, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή και βρίσκεται ακόμη στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, για να το γιορτάσει. Θεωρητικά, ο Γκουαρντιόλα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του εκτός από τον Αλβάρες, καθώς δεν υπάρχουν τιμωρίες ή τραυματισμοί. Στο Κύπελλο ELF, η Μαν Σίτι έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής τον Ορτέγκα στο τέρμα αντί του Έντερσον.

Ο κεντρικός αμυντικός Ιμπραχίμα Κονατέ, ο οποίος έχασε μόνο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γαλλία την Κυριακή, και οι τέσσερις μακροχρόνια τραυματίες Ντιόγκο Γιότα (τραυματισμός στη γάμπα), Λουίς Ντίαζ (τραυματισμός στο γόνατο), Άρθουρ Μέλο (χειρουργική επέμβαση μετά από μυϊκό τραυματισμό) και Ναμπί Κεϊτά (μυϊκός τραυματισμός) δεν θα αγωνιστούν. Σε αντίθεση με τη Μαν Σίτι, που βρισκόταν στο Αμπού Ντάμπι, η Λίβερπουλ διατηρήθηκε σε φόρμα στο Ντουμπάι. Ο Γιούργκεν Κλοπ πήρε μερικούς νεαρούς παίκτες στην προετοιμασία και ήταν ενθουσιασμένος μαζί τους. Ερωτηθείς αν οι αναβάτες της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπορούσαν να υπολογίζονται για τον αγώνα κυπέλλου, ο Κλοπ απάντησε: “Ναι, φυσικά και υπάρχει πιθανότητα – ήδη προπονούνται. Ο Henderson προπονείται ήδη εδώ. Ο Van Dijk προπονείται εδώ, αλλά δεν νομίζω ότι θα το δοκιμάσουμε. Henderson θα δούμε, Trent θα δούμε. Αλλά αυτή η ομάδα εργάζεται μαζί εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες και έχουμε κάνει ένα πραγματικό βήμα και αυτό είναι καλό. Δεν ξέρω σε αυτό το σημείο”. Έτσι, ο Virgil Van Dijk δεν θα κληθεί να αναλάβει δράση. Το ίδιο ισχύει και για τον τερματοφύλακα Alisson, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Caoimhín Kelleher στο EFL Cup.

Μαν Σίτι – Λίβερπουλ άμεση σύγκριση & στατιστικά

Η πρόσφατη ιστορία αυτής της σύγκρουσης στην κορυφή του πίνακα είναι πράγματι πολύ μονόπλευρη. Η Λίβερπουλ κέρδισε τρία συνεχόμενα παιχνίδια κόντρα στη Μαν Σίτι και έχασε μόνο ένα από τα επτά τελευταία παιχνίδια της κόντρα στους “Σκάιμπλουζ”. Επιπλέον, οι Κόκκινοι κέρδισαν 1-0 στην πρώτη συνάντηση στην Premier League αυτή τη σεζόν.

– Στο Κύπελλο EFL, αυτή η μονομαχία έχει συμβεί μόνο μία φορά στο παρελθόν. Το 2016, η Λίβερπουλ και η Μαν Σίτι συναντήθηκαν στον τελικό, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1 και κρίθηκε μόνο στα πέναλτι από τους Skyblues.
– Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει κερδίσει σε 3 εντός έδρας παιχνίδια με τη Λίβερπουλ.
– Η Λίβερπουλ κέρδισε την τελευταία αναμέτρηση στο Etihad Stadium με 3-2.

Πρόσφατα σχόλια
    New Bookmakers
    Sportingbet
    Sportingbet

    Η Sportingbet παρουσιάζει μια απίστευτα ισχυρή στοιχηματική προσφορά. Διατίθενται συνολικά 90 αθλήματα στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στοιχήματα. Ή για να το θέσουμε πιο συγκεκριμένα: ο πάροχος στοιχημάτων προσφέρει καθημερινά έως και 30.000 στοιχήματα.

    Bwin

    Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους online αθλητικών στοιχημάτων με πάνω από 10 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο και προσφέρει στους πελάτες του μια σχεδόν ασυναγώνιστη ποικιλία στοιχηματικών επιλογών.

    William Hill
    William Hill

    Η William Hill είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους παρόχους online στοιχημάτων με πλούσια παράδοση.

    Betano
    Betano

    Η Betano είναι ένας από τους bookmakers με το καλύτερο ολοκληρωμένο πακέτο. Ο πάροχος αθλητικών στοιχημάτων είναι online μόλις από το 2018, αλλά έχει βγάλει τα μεγάλα όπλα για τους πελάτες του. Μια τεράστια επιλογή αθλημάτων προσφέρει μεγάλη ποικιλία για τους παίκτες. Επίσης, χάρη στις πολυάριθμες αποδόσεις που είναι διαθέσιμες για σχεδόν όλα τα παιχνίδια.

    Unibet
    Unibet

    Αποκτήστε το Μπόνους σας τώρα!

    Recent News
    8 Σεπτεμβρίου, 2024
    6 Σεπτεμβρίου, 2024
    6 Σεπτεμβρίου, 2024